IPT pertama di dunia guna CGPA - Aswany, Omar (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2015)
KUANTAN-Lima universiti awam di negara ini bakal menjadi institusi pengajian tinggi (IPT) pertama di dunia yang menggunakan Sistem Bersepadu Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA)