MB Pahang rasmi Cendekia Bitara - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Menteri Besar Pahang, Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Haji Adnan Haji Yaakob hadir meraikan staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang menunjukkan kecemerlangan dalam penyelidikan, akademik, pembangunan kualiti dan kreativiti sepanjang tahun 2009 bersempena Majlis Cendekia Bitara 2009 di Bukit Gambang Resort City (BGRS) pada 3 Mei 2010 yang lalu.