Penyelidik wanita UMP menang anugerah khas WIPO Best Women Inventor di ITEX 2010 - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Buat julung kalinya, penyelidik wanita Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr. Mimi Sakinah Abdul Munaim diberi penghargaan menerusi anugerah khas iaitu World Intelectual Property Organization (WIPO) Best Women Inventor menerusi projek beliau yang bertajuk “Sustainable Production of Sorbitol From Biomass Using Green Technology Approach” di Pameran Reka Cipta Inovasi dan Teknologi Antarabangsa Ke-21 (ITEX’ 10) di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur yang berlangsung mulai 14 hingga 16 Mei 2010.