UMP pamerkan kreativiti di Karnival Malaysia Inovatif 2010 Zon Timur - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai sebuah institusi penyelidikan yang terulung di Pantai Timur baru-baru ini turut sama memeriahkan Karnival Inovatif 2010 Zon Timur pada 30 hingga 31 Julai 2010 yang lalu bertempat di Pusat Dagangan Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu.