UMP di tempat kedua dalam NACES 2010 - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
10 pelajar Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA), Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah dipilih menyertai pertandingan dalam Simposium Kejuruteraan Kimia 2010 (NACES) anjuran Fakulti Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Mara (UiTM) pada 19 Disember 2010 yang lalu di Shah Alam.