UMP lancar tabung kemanusiaan bencana alam Jepun - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Tabung Kemanusiaan Bencana Alam di Jepun atas tanda prihatin dan simpati komuniti universiti ini terhadap penderitaan yang dialami akibat tragedi gempa bumi yang melanda negara Matahari Terbit itu pada 28 Mac 2011 yang lalu.