UMP naik taraf sistem aplikasi tingkat keupayaan IT - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menaiktaraf pangkalan data Oracle 11gR2 dan Oracle Real Application Cluster (RAC) bagi sistem aplikasi infrastruktur bermaklumat sejajar dengan keperluan dalam meningkatkan keupayaan prasarana IT yang lebih mantap dan berkesan universiti ini.