Bantu pelajar buat pilihan - Aswany, Omar (2016)
Kuantan- Hari Terbuka Universiti Malaysia Pahang menjadi acara tahunan yang dinantikan oleh pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau peringkat Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan yang setaraf dengannya untuk mendapatkan maklumat pendidikan tinggi bagi mengikut program pengajian universiti itu