UMP perkukuh hubungan bilateral dengan UoS - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Sejajar dengan visi Universiti Malaysia Pahang (UMP) untuk menjadi universiti teknologi bertaraf dunia, Pusat Penyelidikan & Pengurusan Sumber Alam (CERRM) mengadakan lawatan penyelidikan ke University of Seoul (UoS), Korea Selatan pada 20 April 2012 yang lalu.