Pelajar FKKSA menang pertandingan Chem-E-Car anjuran IEM - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) dinobatkan pemenang tempat kedua kategori kereta mini dalam Pertandingan Chem-E-Car kali ke-8 anjuran Institut Jurutera Malaysia (IEM) di Taylor University di Subang Jaya Selangor pada 9 April 2013 yang lalu. Pertandingan tahunan ini dikhususkan penyertaannya di kalangan pelajar kejuruteraaan kimia.