Serah bantuan air bersih, tenaga solar - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kesukaran penghuni Pesantren Dayah Nurul Huda untuk menikmati kemudahan air lebih bersih dan kemudahan elektrik berakhir menerusi Misi Kemanusiaan ke Aceh anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP).