Belia digesa rebut peluang 1B1K - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kuantan- UMP Advanced Education (UAE) dengan kerjasama Majlis Belia Malaysia (MBM) menawarkan program Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) berasaskan pembelajaran sepanjang hayat iaitu 1Belia 1Kemanusian (1B1K).