UMP jalin kerjasama dengan Muscat College Oman - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan Muscat College Oman (MC) dalam memperkasa bidang akademik dan pembangunan penyelidikan yang bakal memanfaatkan kedua-dua institusi pengajian tinggi ini.