UMP - JPS meterai perjanjian persefahaman dalam bidang Kejuruteraan Sungai, Pantai dan Hidrologi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Dalam mempergiatkan usaha inovasi dalam bidang penyelidikan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) memeterai perjanjian persefahaman (MoU) dengan Jabatan Pengairan dan Saliran Malaysia (JPS) bagi melaksanakan pelbagai program penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam bidang Kejuruteraan Sungai, Pantai dan Hidrologi.