Sumber gula glikosaminoglikan daripada sisa ikan
Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr Nina Suhaity Azmi, bersama-sama pelajar Sarjana Bioteknologi Industri, Nurul Haida Idris, berjaya menemukan sumber gula glikosaminoglikan halal daripada sisa ikan pari dan siakap untuk kegunaan bidang perubatan serta kosmetik.
Main Author: | Basir, Zahrom |
---|---|
Format: | Newspaper |
Language: | English |
Published: |
Berita Harian Sdn. Bhd.
2016
|
Subjects: | |
Online Access: | http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/14209/ http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/14209/1/18.8.2016%20BERITA%20HARIAN2.pdf |
Similar Items
-
Penyelidik FSTI temui sumber gula glikosaminoglikan halal untuk kegunaan perubatan dan kosmetik
by: UMP, PNC
Published: (2016) -
Gula daripada serbuk kayu
by: Rosniza, Mohd Taha
Published: (2010) -
Baja kompos sisa kelapa sawit
by: Mohd Khairul Anam, Md Khairudin
Published: (2019) -
Baja kompos dari sisa kilang kelapa sawit untuk tanaman
by: Nor Salwana, Mohammad Idris
Published: (2019) -
Prebiotik daripada buah-buahan
by: UMP, PNC
Published: (2019)