UMP jalin kerjasama dengan 4 IPT Turki - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan empat Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dari Turki melibatkan Suleyman Sah University, Sakarya University, Karabujk University dan Sercuk University bagi menjalinkan kerjasama dalam program pengajian akademik dan penyelidikan di UMP.