MyGift UMP, sumbangan korporat bantu pelajar - Lokman Hakiem, Abd. Samad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Kesudian sektor korporat menyumbang dana dalam pelbagai bentuk kepada Universiti Malaysia Pahang (UMP) membantu universiti berkenaan menyalurkan semula bantuan dari kemudahan yang diterima untuk pelajar serta komuniti setempat.