Pupuk minat pelajar sekolah dalam manfaatkan pusat sumber dan perpustakaan - Nor Ashikin, Ahmad (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 80 orang pelajar dan tiga orang guru dari Sekolah Menengah Gambang menyertai program ‘Selangkah ke Pusat Sumber Menuju Perpustakaan’ anjuran Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di UMP Gambang pada 11 Jun 2013 yang lalu.