UMP pamer seni pertahanan diri di pentas dunia - Mohd. Zaki, Ahmad (Penerbit UMP, 2015)
Tujuh orang gabungan mahasiswa dan alumni UMP mengharumkan nama Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada pentas dunia apabila terpilih mewakili negara dalam mempamerkan aksi Seni Silat Gayong dalam Festival des Arts Martiaux (Festival Seni Beladiri) yang ke-30 anjuran majalah Seni Beladiri popular sekitar Eropah iaitu Karate Bushido di Le Palais des Congres pada 8 Mac 2015 yang lalu d Perancis.