UMP-UNS jalin kerjasama tawar program dwiijazah Kedoktoran - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan University of Nice Sophia Antipolis (UNS) dari Perancis bagi menawarkan program dwiijazah kedoktoran (PhD) dengan memfokuskan dalam pembangunan dan penyelidikan pada 9 Oktober 2015 yang lalu di Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK), Kuala Lumpur.