UMP cipta sejarah menang Anugerah Khas MTE 2008 - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Selain itu juga, buat kali pertamanya bagi pameran MTE, booth UMP telah mendapat tempat pertama bagi anugerah booth terbaik bagi kategori Bare Space Category.