Pesta Tahun Baharu Cina disambut meriah - Mohd Zaki, Ahmad (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Pada 17 Januari 2009, Jawatankuasa Kebudayaan Kaum Cina dengan kerjasama Unit Kebudayaan & Seni Kreatif, Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni, Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menganjurkan Pesta Tahun Baharu Cina 2009.