UMP terima kunjungan Presiden MISR University for Science & Technology - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Setelah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Misr University for Science & Technology (MUST) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP), MUST mengorak langkah maju kehadapan dalam hubungan antara kedua-dua institusi pengajian tinggi dengan mengadakan lawatan rasmi oleh Presiden MUST, Profesor Dr. Mohamed Rafaat Mahmoud ke universiti ini pada 26 hingga 28 April 2009 baru-baru ini.