800 pelajar UMP sertai gotong-royong tingkatkan kemahiran insaniah - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Kira-kira 800 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) terlibat dengan program gotong-royong Komuniti Rakan Siswa (RAKSI) 2009 untuk membersih kawasan sekitar kampus dalam usaha bagi meningkatkan kemahiran insaniah pada 4 April 2009 yang lalu.