Pendidikan Fleksibal amanat tahunan Menteri Pendidikan Tinggi - UMP, PNC (2016)
Bertemakan Pendidikan Fleksibal mampu merubah landskap pendidikan tinggi negara apabila akses pendidikan boleh dilaksanakan pada bila-bila masa tanpa mengira tempat dan untuk semua lapisan masyarakat.