Program KTP Kindy tingkat kemahiran pengasuh berbahasa Inggeris - Nor Salwana, Mohammad Idris (2017)
Dalam usaha meningkatkan kemahiran berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris, Pusat Bahasa Moden & Sains Kemanusiaan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Persatuan Pengasuh Negeri Pahang (PPNP) menganjurkan Bengkel KTP Kindy: Communication English & Effective Storytelling Techniques for Daycare Educators dalam kalangan pengasuh TASKA negeri Pahang bagi meningkatkan tahap profesionalisme pengasuh serta memupuk keyakinan kepada mereka untuk berkomunikasi.