UMP menang anugerah khas MIPA dan 13 emas dalam ITEX 2016 - Mohd Shahri, Mohd Akhir (2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraih kejayaan besar apabila dianugerahkan 13 pingat emas dan satu Anugerah Khas Malaysia Innovative Products Award (MIPA) serta tujuh pingat perak dan dua pingat gangsa dalam International Invention & Innovation Exhibition (ITEX) ke-27 yang diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) baru-baru ini.