Projek Inovasi FKEE bersama komuniti Kuala Koh - UMP, PNC (2016)
Selaras dengan Pelan Strategik UMP 2016 – 2020 bertemakan Memasyarakatkan Teknologi, Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE) menjalankan projek inovasi sosial dengan mencipta satu produk berteknologi hijau iaitu UMP Solar Traveller Kit (UST-Kit) yang menggunakan tenaga solar untuk menjana tenaga elektrik.