Kerjasama akademik UMP dan Institusi Jepun diperluas - Wan Nazrul Helmy, Wan Mohd Zain (2017)
Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim baru-baru ini berkunjung ke Gunma University (Gunma) di Maebashi, 137 kilometer ke barat laut Tokyo untuk rundingan strategik dua hala bersama Presiden Gunma, Profesor Dr. Hiroshi Hiratsuka dalam memperluaskan kerjasama sedia ada kedua-dua pihak bagi menawarkan program dwiijazah Doktor Falsafah secara usahasama antara Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI), UMP dengan Pusat Pengajian Sains & Teknologi, Gunma.