PPTI UMP serah sumbangan pasca banjir sempena Kempen '1 Makmum 1 Sejadah' - Juliana, Mohd. Ali (2015)
Kuantan, 7 April- Bencana banjir yang melanda beberapa negeri di Pantai Timur khususnya di negeri Pahang dianggap sebagai yang terbesar berbanding pada tahun 1971. Bencana yang melanda pada penghujung tahun 2014 yang lalu telah memusnahkan sebahagian besar kawasan terutama di pesisir sungai seperti di Daerah Pekan, Maran dan Temerloh. Menyedari akan tanggungjawab sosial serta sebagai warga Malaysia yang prihatin, Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui Persatuan Pegawai Tadbir & Ikhtisas (PPTI) telah melancarkan kempen “1 Makmum, 1 Sejadah” bagi membantu mangsa-mangsa banjir.