Pelajar Pendidikan Khas (Autisme) melawat UMP - Muhammed Fawwaz, Abdul Rasid (2015)
Pekan, 21 Mei- Seramai 16 orang dalam kalangan guru dan pelajar Pendidikan Khas (Autisme) dari Sekolah Kebangsaan (SK) Serandu mengadakan lawatan sambil belajar ke Perpustakaan dan Kampus UMP Pekan. Lawatan yang bermula pada jam 9.00 pagi ini bertujuan memberi pendedahan yang bersesuaian dengan membawa pelajar menyaksikan sendiri kemudahan makmal, peralatan-peralatan dan mesin yang terdapat di dalam makmal Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE) dan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM).