Alumni UMP sumbang ilmu kepada bakal usahawan siswa - Muhammad Fauzi, Ali (2017)
Seramai 20 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (MP) dari Perwakilan Kolej Kediaman 5 (PEKA 5) di bawah Exco Keusahawanan dan Tajaan berpeluang mengikuti program Jejak Usahawan 1.0 bagi berkongsi pengalaman dengan tiga usahawan terkenal yang telah berjaya dalam bidang masing-masing. Mereka adalah Pengasas Benang Hijau Sdn.Bhd, Fadzilah Muhammad@Mamat, Pengasas Supercat International Sdn.Bhd. Mohd. Dzul Qarnain Ahmad Suhaimi dan Pengasas Easy Technology Resources, Ali Ikhwan Mohd Noordin.