UMP dan PKPP bantu anak yatim mangsa Tsunami Aceh tingkat kualiti hidup - UMP, PNC (2017)
Dalam merealisasikan hasrat universiti terhadap memasyarakatkan teknologi, baru-baru ini Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Pahang (PKPP) dan Persatuan Wanita UMP (Matahari) menjalankan Program Misi Kemanusiaan We Love We Care dengan membantu masyarakat dan anak-anak yatim serta miskin yang tinggal di Rumah Kebajikan Nurul Dayah Banda Aceh.