Penyelidik FSTI temui sumber gula glikosaminoglikan halal untuk kegunaan perubatan dan kosmetik - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Penyelidik dan juga Pensyarah Kanan, Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr. Nina Suhaity Azmi bersama pelajar Sarjana Bioteknologi Industri, Nurul Haida Idris berjaya menemui hasil penyelidikan hasil penemuan sumber gula glikosaminoglikan yang halal untuk bidang perubatan dan kosmetik menerusi sisa ikan pari dan ikan siakap.