130 peserta Konvoi Bermotosikal sambut merdeka - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Seramai 130 peserta yang terdiri daripada ahli Kelab Kebajikan Mesra Dakwah Parlimen Pekan (PERAMAH) dan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Konvoi Bermotorsikal sempena sambutan menyambut kemerdekaan yang berlangsung di UMP Pekan pada 28 Ogos 2016 yang lalu.