Ziarah Prihatin Ramadan UMP bantu insan lain kurang berkemampuan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Persatuan Alumni Universiti Malaysia Pahang (Alumni UMP) dengan kerjasama NGO I-Bantu IKRAM Pahang, Hidayah Centre Pahang, Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) dan Kolej Kediaman 4 telah menganjurkan Program Ziarah Prihatin Ramadan 2016 oada 4 Jun 2016 yang lalu.