UMP laksana Misi Kemanusiaan ke Kemboja kali ke-4 - Mohamad Hafizuddin, Rasid (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Pada 27 April hingga 1 Mei 2016, Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menghantar satu misi khas yang melibatkan 20 orang wakil mahasiswa dan empat orang staf UMP ke Phnom Penh, Kemboja.