Pensyarah UMP cipta alat kaji emosi - UMP, PNC (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2017)
Pekan: Seorang pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) membangunkan inovasi dikenali alat bio maklum balas yang mampu mengetahui tahap tingkah laku, perasaan dan fisiologi manusia dengan hanya mengukur denyutan nadi.