Aktiviti rai Hari Kebangsaan tingkat semangat patriotisme - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Pembabitan dalam aktiviti merai sambutan Hari Kebangsaan dapat menggalakkan penghayatan terhadap nikmat kemerdekaan, sekali gus mempertingkat semangat patriotik.