UMP tawar Kursus Railway Mandarin tingkat kemahiran pelatih ECRL - Yong, Ying Mei (2018)
Kuantan, 23 Februari- Pusat Mandarin dan Kebudayaan Cina Universiti Malaysia Pahang (MLCC) menawarkan Kursus Railway Mandarin dalam usaha meningkatkan kecekapan berbahasa Mandarin bagi pelatih Program Latihan Kemahiran Industri (PLKI) East Coast Rail Link (ECRL) yang kini sedang mengikuti program di universiti ini. ECRL merupakan satu projek yang dijalankan kerajaan dalam membina jajaran leretapi elektrik baru yang akan menghubungkan negeri-negeri Pantai timur iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang ke Lembah Kelang.