Duta Jerman teruja pembangunan akademik dan penyelidikan UMP - Nor Salwana, Mohammad Idris (2018)
Kuantan, 5 April – Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima kunjungan hormat daripada Duta Jerman di Malaysia, Nikolaus Von der Wenge Graf Lambsdorff bertempat di UMP Gambang Baru-baru ini. Ketibaan delegasi Jerman ini diringi oleh Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC), Datuk Seri Jebasingam Issace John yang tiba di UMP pada jam 10.30 pagi disambut oleh Naib Canselor UMP, Prof. Dato Sri Ts. Dr. Daing Nasir Ibrahim.