Perkampungan Sains dan Teknologi di UMP rangsang minat pelajar sekolah - UMP, PNC (2009)
Kuantan, 8 Ogos – Lebih 60 buah sekolah rendah dan menengah seluruh negeri Pahang menyertai Karnival STEM Peringkat Negeri Pahang anjuran Jabatan Pendidikan Negeri Pahang (JPNP) dan Jabatan Jaringan Industri dan Masyarakat (JJIM) bertempat di UMP Pekan sebagai tuan rumah penganjuran bagi merangsang dan memupuk minat pelajar terhadap Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM).