Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia
Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti bagaimana konsep Organisasi Pembelajaran (Learning Organization) dapat membantu syarikat makanan halal untuk meningkatkan produktiviti dan bersaing di peringkat global. Kertas konseptual ini cuba untuk mengkaji konsep organisasi pembelajaran yang membantu or...
Main Authors: | , , , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2018
|
Subjects: | |
Online Access: | http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/ http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/ http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/1/Memperkenalkan%20Konsep%20Organisasi%20Pembelajaran%20Di%20Syarikat%20Makanan%20Halal%20Di%20Malaysia.pdf |
id |
ump-22502 |
---|---|
recordtype |
eprints |
spelling |
ump-225022019-02-07T01:02:03Z http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/ Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia Norhaslinda, Nordin Mohd Sham, Kamis Zuraina, Ali Anita, Abdul Rani LB Theory and practice of education Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti bagaimana konsep Organisasi Pembelajaran (Learning Organization) dapat membantu syarikat makanan halal untuk meningkatkan produktiviti dan bersaing di peringkat global. Kertas konseptual ini cuba untuk mengkaji konsep organisasi pembelajaran yang membantu organisasi untuk menjalankan operasi syarikat bersama antara pekerja dan pihak pengurusan tanpa diskriminasi. Teori organisasi pembelajaran oleh Ortenblad digunakan dalam kajian ini memberikan penjelasan komprehensif mengenai organisasi pembelajaran iaitu; pembelajaran organisasi, pembelajaran di tempat kerja, iklim pembelajaran dan struktur pembelajaran. Beberapa kajian terdahulu memaparkan mengenai kejayaan sesebuah syarikat yang mengamalkan organisasi pembelajaran membuktikan bahawa organisasi pembelajaran adalah suatu gaya pengurusan yang wajar dilaksanakan di syarikat makanan halal untuk terus mapan dan berdaya saing di peringkat global. Universiti Kebangsaan Malaysia 2018 Article PeerReviewed pdf en http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/1/Memperkenalkan%20Konsep%20Organisasi%20Pembelajaran%20Di%20Syarikat%20Makanan%20Halal%20Di%20Malaysia.pdf Norhaslinda, Nordin and Mohd Sham, Kamis and Zuraina, Ali and Anita, Abdul Rani (2018) Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia. Asean Comparative Education Research Journal on Islam And Civilization (ACER-J), 2 (1). pp. 59-71. ISSN 2600-769X http://spaj.ukm.my/acerj/index.php/acer-j/article/view/36 |
repository_type |
Digital Repository |
institution_category |
Local University |
institution |
Universiti Malaysia Pahang |
building |
UMP Institutional Repository |
collection |
Online Access |
language |
English |
topic |
LB Theory and practice of education |
spellingShingle |
LB Theory and practice of education Norhaslinda, Nordin Mohd Sham, Kamis Zuraina, Ali Anita, Abdul Rani Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
description |
Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti bagaimana konsep Organisasi Pembelajaran (Learning Organization) dapat membantu syarikat makanan halal untuk meningkatkan produktiviti dan bersaing di peringkat global. Kertas konseptual ini cuba untuk mengkaji konsep organisasi pembelajaran yang membantu organisasi untuk menjalankan operasi syarikat bersama antara pekerja dan pihak pengurusan tanpa diskriminasi. Teori organisasi pembelajaran oleh Ortenblad digunakan dalam kajian ini memberikan penjelasan komprehensif mengenai organisasi pembelajaran iaitu; pembelajaran organisasi, pembelajaran di tempat kerja, iklim pembelajaran dan struktur pembelajaran. Beberapa kajian terdahulu memaparkan mengenai kejayaan sesebuah syarikat yang mengamalkan organisasi pembelajaran membuktikan bahawa organisasi pembelajaran adalah suatu gaya pengurusan yang wajar dilaksanakan di syarikat makanan halal untuk terus mapan dan berdaya saing di peringkat global. |
format |
Article |
author |
Norhaslinda, Nordin Mohd Sham, Kamis Zuraina, Ali Anita, Abdul Rani |
author_facet |
Norhaslinda, Nordin Mohd Sham, Kamis Zuraina, Ali Anita, Abdul Rani |
author_sort |
Norhaslinda, Nordin |
title |
Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
title_short |
Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
title_full |
Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
title_fullStr |
Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
title_full_unstemmed |
Memperkenalkan Konsep Organisasi Pembelajaran Di Syarikat Makanan Halal Di Malaysia |
title_sort |
memperkenalkan konsep organisasi pembelajaran di syarikat makanan halal di malaysia |
publisher |
Universiti Kebangsaan Malaysia |
publishDate |
2018 |
url |
http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/ http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/ http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/22502/1/Memperkenalkan%20Konsep%20Organisasi%20Pembelajaran%20Di%20Syarikat%20Makanan%20Halal%20Di%20Malaysia.pdf |
first_indexed |
2023-09-18T22:33:32Z |
last_indexed |
2023-09-18T22:33:32Z |
_version_ |
1777416443928772608 |