Lahir generasi muda celik sains - Nas Norziela, Nasbah (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Penganjuran Program Saintis turun ke desa oleh Komuniti Renaissance of Science Educators (ROSE) Universiti Malaysia Pahang (UMP) mampu meningkatkan tahap celik dan minat Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) dalam kalangan generasi muda serta komuniti setempat.