Eksesais Leopard uji daya tahan PALAPES UMP - Mohd Azam, Muhamad Akhir; Mohammad Hakimi, Kamarudin (2019)
Pekan, 26 Januari- Ketahanan fizikal dan mental, sikap berani dan jati diri seramai 126 pegawai kadet Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Darat Universiti Malaysia Pahang (UMP) diuji dalam Eksesais Leopard selama 15 hari di sekitar Hutan Simpan Berkelah, Ladang Felda Lepar Hilir 5 dan Kem Force 136 Sg Miang Pekan. Program ini berakhir dengan aksi berani dalam kalangan Kadet Senior Batch pertama yang menampilkan adegan serangan yang mantap dengan simulasi letupan serta bantuan serangan dari kenderaan perisai.