UMP galak budaya inovasi dalam kalangan penyelidik muda - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 13 Februari - Pertandingan Creation, Innovation, Technology & Research Exposition (CITREX) 2019 yang masuk edisi kesembilan penganjurannya menyaksikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai medan penggalakan dan penyuburan budaya inovasi dalam kalangan para penyelidik sama ada staf akademik mahu pun mahasiswa UMP termasuk penglibatan rakan-rakan penyelidik tiga Universiti Awam dalam rangkaian universiti teknikal (MTUN) iaitu Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan Universiti Tun Hussein Onn (UTHM).