Penerokaan Tasik Chini Punca Sungai Pahang cetek - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Pekan: Kegiatan penerokaan tanah berhampiran Tasik Chini di sini bukan sahaja memberi kesan kepada tapak rizab biosfera negara itu tetapi Sungai Pahang di bahagian Pekan dalam jangka panjang.