UMP diiktiraf tersenarai subjek terbaik dunia - UMP, PNC (2019)
Pekan, 4 Mac - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai senarai universiti elit dunia apabila subjek universiti ini tersenarai dalam QS World University Rankings by Subjects 2019 yang diumumkan pihak Quacquarelli Symonds (QS) pada 27 Februari lalu melibatkan subjek Kejuruteraan Mekanikal, Aeronautik dan Pembuatan; Kejuruteraan Kimia; Kejuruteraan dan Teknologi.