Karnival Pemantapan Bahasa Melayu manfaat mahasiswa antarabangsa - Juwairiah, Osman (2019)
Bera, 23 April - Karnival Pemantapan Bahasa Melayu dan Khidmat Komuniti bersama seramai 444 pelajar SMK Seri Bera memanfaatkan program silang budaya dan komunikasi antara bahasa dan budaya Melayu dengan budaya antarabangsa. Program anjuran Jabatan Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa dan Pusat Bahasa Modemn dan Sains Kemanusiaan (PBMSK) ini melibatkan seramai 35 mahasiswa antarabangsa dari negara Yemen, Egypt, Iraq, Syria, Libya dan Sudan.