MTUN tawar Program Sarjana Muda Teknologi - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 25 Jun- Inisiatif penawaran Program Sarjana Muda Teknologi (Bachelor of Technology – B.Tech.) oleh Rangkaian Universiti Teknikal Malaysia (MTUN) yang terdiri daripada empat universiti awam iaitu Universiti Malaysia Pahang (UMP), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) yang dilancarkan hari ini merupakan satu pencapaian bersejarah dan mercu tanda yang amat penting dalam melengkapkan ekosistem Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) Malaysia.